En kurs i svenska skriftspråket

2010-10-27 ♥ 12:00:18 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Nu är lägenheten i Loftahammar urstädad, superstädad, kanonbra städat.. jaadå. Den är i alla fall tom. Skönt att slippa tänka på den något mer. För tillfället är jag i Uppsala. Imorgon kväll blir det antagligen att åka tåg till Piteå. Det tar bara 12 timmar.. heh.

Mamma frågade igår hur jag tyckte det kändes med allting, men jag tror inte hon fick något tillfredsställande svar, i och med att jag svarade typ: Joo, det känns väl bra. Väl? skulle pappa sagt. JO MEN DET KÄNNS BRA! Det spelar väl ingen roll hur det känns nu, det är ju när jag sitter där uppe i två meter snö och 25 minus som man kan fråga hur det känns. Jag känner mig verkligen otroligt positiv, jag menar, jag har ju alltid velat flytta till Norrland, vilken dröm! Eller inte..
Jag tänker i alla fall åka upp och prova hur det känns..

Jag märker ord. Jag känner mig så jävla töntig när jag gör det, men jag kan inte rå för det. Det värsta jag vet är särskrivningar. På andra plats är det nog när folk skriver veckodagar och månader med stor bokstav. Det heter måndag, inte Måndag, det heter januari, ínte Januari. Åh, vad skönt att få det sagt. Och snälla, säg suttit, inte setat! Moget att reta sig på sådant, men jag läste nyss Cissis blogg och hon hade klagat litegrann sådär, så då kände jag att jag också ville göra det :)


10-10-24

2010-10-24 ♥ 14:34:34 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag upptäckte precis att jag har ett väldigt gult nikotinfinger. Fy fan vad äckligt. Jag borde nog överväga att sluta.. igen, men jag har liksom ingen rikig lust, känner jag. Om det är så kallt i Piteå att man inte ens kan gå ut så kanske det funkar som en spark där bak. Inte vet jag.
Idag åker jag tillbaka till Fagersta och imorgon blir det förmodligen Loftahammar. Jag vill att allt ska gå så fort som möjligt nu, så att jag inte hinner stanna upp och tänka. Det kan bli jobbigt då. Jag känner att något springer efter mig och vill dra ner mig. Men jag ska i alla fall försöka springa ifrån det, så gott jag kan.


10-10-23

2010-10-23 ♥ 15:36:04 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag följde med pappa in till Kopparberg för en stund sen och hittade äntligen Marabou sensation cookies & cream. Först blev jag lite besviken, men den blir godare ju mer man äter av den. Annars händer det väl inte mycket.. Jag är trött, vill sova en stund, men då får jag så dåligt samvete sen, för att jag borde utnyttja tiden jag har här. Jag tänker rätt konstigt, jag vet det. En promenad kommer det bli i alla fall. Det får vara hur jävla kallt det vill.


Men pöörskans

2010-10-22 ♥ 17:01:03 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag pratade med Tobbe för ett tag sen och fick reda på att det faktiskt blir Piteå. Jag vet inte hur det känns, jag har inte vant mig vid tanken än. Men det är väl kanske dags att bli vuxen nu och flytta ifrån allt det som känns tryggt. Släppa taget, acceptera tanken på att jag alltid kommer att hälsa på de jag vill träffa. Skaffa ett jobb, ett liv. Allt är ju trots allt bättre än vad det är nu. En packad väska som jag flyttar mellan tre olika soffor, det är liksom inget liv. Nu har jag åtminstone tillbringat den här månaden med familjen. Nu blir det raggsockor, hembränt och Pitepalt för hela slanten, åh herregud..


Bortom tankarna och orden

2010-10-20 ♥ 21:49:47 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Uttråkad och rastlös.
Jag vill ligga på bänken vid fotbollsplanen i Loftahammar. Titta på molnen och lyssna på Shane MacGowan. Det låter klyschigt att säga att man ligger och tittar på molnen, men jag gjorde faktiskt det, med inlevelse. Saknar sommaren. Saknar Tobbe, står fan inte ut..


10-10-20

2010-10-20 ♥ 11:32:18 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Tre killar blev kallade till rektorn. Rektorn frågade den första killen:
-Vad har du gjort?
Killen svarade:
-Jag har kastat sten i vattnet.
Det tyckte inte rektorn var så farligt. Han frågade den andra killen:
-Vad har du gjort, då?
Han svarade:
-Jag har också kastat sten i vattnet.
Sedan frågade rektorn den tredje killen:
-Och vad har du gjort då?
Han svarade:
-Jag är ny här på skolan och heter Sten...
Hahahahahaha! Humorn är låg idag.


Unknown artist

2010-10-19 ♥ 22:48:18 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

You think you're so much smarter than me, but you aaaint, but you aaaint.

Dagarna går, fastän det inte riktigt känns som att de gör det.
På torsdag får vi reda på vart vi ska ta vägen, förhoppningsvis. Åker även till pappa och är där över helgen.
Idag har jag varit ute och gått långt och lyssnat på musik, det behövdes. Jag mår inte så dåligt för tillfället, hoppas det håller i sig. Jag mår väl inte skitbra direkt, men jag står ut, det brukar jag inte göra den här tiden på året. Känns skönt, men lite ovant på något sätt. Känns som att det kommer hända något snart, något otäckt som jag inte är förberedd på. Fast kanske är jag förberedd ändå eftersom jag nämner det. Rädd för förändring, och ändå är det det jag längtar efter. Vart är monstret, liksom? Ligger det och väntar på mig någonstans? Hoppar den fram när jag tror att faran är över? Mina tankar känns mentalsjuka. Jag gör konstiga saker, speciellt när jag är ute och går. Saker jag inte riktigt kan styra över. Ändå tycker jag att jag mår hyfsat, konstigt. Ingen ny medicin, än, bara den gamla vanliga. Men jag kan fortfarande leva och stå på den.
Ont i halsen och väldigt uttråkad. Fattig. Fryser.


Där ser du själv hur högt du når

2010-10-19 ♥ 14:00:13 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Jag har redan lagt ner tanken på att göra något vettigt idag. Dricka kaffe, lyssna på musik och lösa korsord får det bli idag. Amen.
Myser lite med Lisa Ekdahl för tillfället. (Ja, jag höll på att skratta högt när jag skrev den meningen, men det blev ett trött grin istället.) Hennes musik är mysig, förutom när Winnerbäck kommer in och bräker ibland bara.
Följde med mamma till banken och skolan. På banken jobbar min gamla klasskompis Emmy. Mamma stod i kassan och frågade henne om hon hade kvar kanariefåglarna vi gav henne för 12 år sedan ungefär.
De var döda, ifall någon undrade.


10-10-18

2010-10-18 ♥ 16:35:31 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Cissi ringde idag. Det är väl ungefär det enda som varit kul.

Den grå färgen på himlen skär sig mot den klargula färgen på löven.
Eller "löw" som Tim säger. Ligger det mycket löv på marken säger
han "många löwar." Cute.

Dagens tyck-synd-om-mig lista:
Jag har ont i halsen.
Ont i tungan.
Ont i huvudet.
JÄTTEont i nacken.
Lite hosta.
Feber.
Och sådär äckligt ont i kroppen som man får när man har feber och är..hrm..dödssjuk.

Jag lyckas inte komma in i boken jag läser heller, trodde den skulle vara bra.
Fast det var den kanske inte.


Not without a purpose, not without a fight.

2010-10-18 ♥ 10:55:04 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Igår kväll kände jag att jag höll på att bli lite förkyld igen. Nu mår jag skitdåligt och är hemma hos mamma för att slappna av lite.
Vi var och hälsade på Tommy igår. Härligt att se att han verkar ha det bra. Jag fick en klump i halsen när vi skulle åka hem. Det kommer nog dröja länge innan jag får träffa honom igen.
Tråkigt väder idag, så det får bli en soffdag i myskläder med en bok känner jag. Först ska jag följa med mamma och Emma en sväng till Avesta och kolla på en lägenhet.


10-10-11

2010-10-11 ♥ 23:08:22 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Vad är det egentligen för fel på en när man får ont i benen bara för att man har en dags vila från promenad? Är jag promenadberoende? Jag tycker det är läskigt att vara ute och gå i Fagersta, så jag har ju inte väldigt stor lust att göra det direkt. 

Nu vet jag i alla fall att nästa vecka åker antingen jag till Piteå eller så kommer Tobbe tillbaka. Jag hoppas på Piteå faktiskt, för då slipper vi Loftahammar. 

Har jag något annat att berätta?
Nej.

Min telefon funkar inte, fast det var väl inte så viktigt.. 


10-10-11

2010-10-11 ♥ 10:43:54 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Det börjar kännas lite bättre. Det blir jobbiga hopp mellan måendet ett tag, men jag får helt enkelt stå ut med det. Känns bra med ny vecka, vet inte varför egentligen, men helgerna känns så långa och jobbiga. Igår träffade jag i alla fall Tommy, det var fantastiskt.


10-10-08

2010-10-08 ♥ 18:25:32 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Musik i öronen, stänger ute omvärlden. Försökte se människorna med någon slags lycka och försöka se något hopp i någonting, men jag får väl helt enkelt stå ut med ett livet är ett jävla helvete som är på tok för långt. Jag orkar verkligen ingenting längre.

Så Gud, vad har jag gjort för fel nu då? Vad är det som gör att jag hamnar här jämt? Varför säger jag till mig själv att allt kommer bli bättre, bland annat med din hjälp, och så blir det såhär igen? Kan du inte bara hjälpa mig att bestämma mig för vad jag ska göra?
Dagens, och många dagarna stjärnstrålar får lysa på Nettan! Vilken människa. Ser du det här så vill jag tacka dig från djupet av mitt hjärta. Det finns ingen som du <3 Jag har aldrig sett en sån styrka hos någon annan.


10-10-07

2010-10-07 ♥ 21:47:22 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)



Tim och Emil var här och tittade på mumin bland annat.
Annars har det varit en jobbig dag med mycket tankar och jag står hela tiden på gränsen till panik. Mitt dåliga humör smittar alla i min omgivning, och jag ber om ursäkt för det. Jag kan inte rå för det. Egentligen borde jag väl sitta isolerad någonstanns, men jag känner ändå att jag vill vara bland folk. Jag vill se anda må bra, så att jag vet att åtminstone någon gör det. Fast ingen i min närhet verkara göra det. Smittar jag av mig så mycket hemskt så att hela min omgivning också mår dåligt? Borde jag åka ner till Loftahammar och stirra in i väggen igen? Det är faktiskt inte ens ett alternativ. Jag får så mycket ångest när jag tänker på det stället så jag bara vill dö. Det känns inte som att något alls gör mig glad längre, vad fan gör man då?


10-10-07

2010-10-07 ♥ 21:41:59 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)



10-10-06

2010-10-06 ♥ 23:17:19 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Usch vad ångesten börjar smyga sig på igen. Det känns som panikattacker, men med inslag av aggressivitet. Jag vet inte vad jag ska göra, skulle nog behöva något i tablettform igen, men jag har inte råd att gå till någon läkare. Rastlöshet, meningslöshet, panik och ångest samlat i min kropp. Jag önskar att jag kunde få ur mig smärtan. Självskadebeteendet har jag slutat med i alla fall. Åtminstone något som är bra.
Fagersta är okej, men ändå inte. Jag är glad att ha familjen nära, men jag är ändå rädd att gå utanför dörren. 
Jag har ju saker att göra nästan hela dagarna, men jag får ändå sån jävla panik, speciellt på kvällarna. 

Down and out.


Miss!

2010-10-05 ♥ 20:05:57 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)



Jag saknar dig, älskling <3


10-10-05

2010-10-05 ♥ 20:01:55 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)



Köpte en grå sjal, en rosa stickad tröja och bruna strumpbyxor i Västerås.


10-10-05

2010-10-05 ♥ 11:04:45 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag tyckte det kändes som att förkylningen började bli bättre igår, men nu är den sådär jobbig igen! Jag får gå tillbaka till ipren igen då...
Snart ska jag hoppa in i duschen, och så blir det en vända till Västerås, jag måste ha sjal och mössa och sådant praktiskt.


Down and out

2010-10-04 ♥ 20:14:00 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)



Namn: Jessica
Smeknamn: Nej
Piercingar: Näsan, läppen, naveln
Tatueringar: 2 st
Längd: 170 cm
Skostorlek: 38
Hårfärg: Oidentifierbart
Civilstatus: Upptagen
Är du kär i någon: Ja
Önskar du att du bodde någon annanstans: Just nu bor jag ingenstanns, så svaret blir väl automatiskt ja
Tänker du  självmord: Emellanåt
Dricker du : Ja
Använder du droger: Nej
Röker du: Ja
Vilket shampoo använder du: Helst Gliss
Vilken parfym använder du: Adidas

Vad är du rädd för: Misslyckande och den stora ensamheten
Gillar du att tvätta: Jag tycker det är rätt mysigt ibland faktiskt

Din första:
Operation: Inopererande av rör i öronen
Första piercingen: Öronen, när jag var runt 10 år kanske
Första priset: I en schacktävling :D
Första sporten du började med: Aerobics
Första husdjuret: En svart Flatcoat retriver som hette Boy
Första semestern: Järvsö (räknar man utomlands så var det Spanien)
Första konserten: Good Charlotte

Just nu:


Äter du: Halstablett
Dricker du: Inget
Ska du: Göra den här listan, sen ska jag skriva lite
Lyssnar du : Tv:n från vardagsrummet
Väntar du på: Flytt!
Tittar du : Datorn
Har  du  dig: Cheap mondayjeans, linne och tröja

Din framtid:

Barn: 4 kanske..
Giftemål: Jatack, om någon någonsin svarar ja på mitt frieri
Karriär: Något med att ta hand om barn i alla fall

Har du någonsin:


Kysst en främling: Ja
Tappat bort glasögon/linser: Nej
Brutit ett ben: Ja, en tå och ett finger
Rymt hemifrån: Nej, inte riktigt
Röntgats: Ja
Gråtit när någon dött: Ja, det är klart

Tror du på:


Mirakel: Ja
Aliens: Nja, nej?
Magi: Nja...
Himlen: Ja
Tomten: Nej
Änglar: Aah

Senaste
:

Film
 du hyrde: Minns inte
Film du köpte:
 This is England, tror jag
Låten du lyssnade på: King of fools - Social Distortion
Låten du hade  hjärnan: Jingeln till Pingu :D
Låten du laddade ner: Någon med Cock Sparrer
Personen du ringde: Tobbe
Tv program du tittade : Biggest loser
Personen du tänkte : Emma

För eller emot:


Långdistansförhållanden: Det kan man väl inte vara emot, alla gör väl som de själva vill, men jag skulle aldrig orka i alla fall
Självmord: Samma där
Att använda droger: Det kan jag säga att jag är emot i alla fall
Köra onykter: Stort emot!
Förhållanden: För

Favorit:

Mat: Fisk
Låt: Den frågan kan jag inte svara på
Sak att göra: Läsa och skriva
Dryck: Kaffe
Bil: Inte min genre

Har du nånsin:


Ljugit för någon: Det är väl klart
Varit i slagsmål: Ja, dessvärre
Blivit arresterad: Ja

Antal:


Gånger du varit kär: Ganska många
Gånger ditt hjärta brustit: Ganska många
Hjärtan brustit på grund av dej: Inte vet jag
Personer från grundskolan du har kontakt med: Sporadiskt, inte många
Ärr du har på kroppen: För många, antagligen

Senaste:


Tidning du läste: Allers :D
Personen du fick brev av: Tommy
Personen du fick sms av: Nettan
Saken du köpte: Ett paket mjölk för 17 KRONOR på OK!

Övrigt
:

Vad har du gjort idag: Promenerat med mamma, hälsat på moster, skrivit och ätit kanelbulle med mamma, Emma, Lucas, Natta, Ebba, Nettan, Tim och Emil

Var det kul?
 Ja :)
Hur tidigt stiger du upp: Just nu blir det när mamma väcker mig
Gillar du att slåss: Men nej
Vad ska du göra ikväll: Skriva och dricka te
Är du seriös: Rättså
Var har du ont: I halsen
Använder du hårspray: Ja
Kan du stå på händer: Nej, jag är för gammal, min nacke går sönder :D

Favorit:


The Game eller Lil Wayne: Ingen
Salt eller Socker: Hmm, svårt ju
Ketchup eller Senap: Ketchup
Glad eller Deprimerad: Glad
Var du glad igår: Jag tror aldrig att jag varit glad en hel dag, men en stund var jag säket glad
Känner du nån som jobbar på sjukhus: Nej
Stockholm är: för stort ibland, mysigt ibland
Kan du sjunga: Nej
Mer värt än guld: Öh, kärlek?
Spaghetti eller makaroner: Spaghetti
Ett land jag helst vill besöka: Irland, Skottland, Argentina
Påsar: Haha
Ska bli skoj: att flytta till Piteå... eller inte
Ska inte bli skoj: Hösten
Sparar till: Jag har inte en krona att spara
 


10-10-04

2010-10-04 ♥ 15:48:39 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Linköping, Trosa, Älvkarleby, Gävle, Karlstad, Piteå. Vart kommer jag bo nästa år egentligen? Allt är så krångligt och jag går ständigt på vägar som slutar i en återvändsgränd. Jag försöker vara en snäll människa, men jag är så arg och dum hela tiden känns det som. Jag tänker snart stänga av min hjärna, försöka ta det lugnt.


RSS 2.0